Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Energikickar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Perfekta att ta med som mellanmål eller innan/efter träning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna och mandeln grovt. Blanda alla ingredienser utom oljan. Rör i oljan droppvis.
  3. Platta ut smulmassan på en plåt med bakplåtspapper till en ca 1 cm tjock fyrkant, ca 10x30 cm. Tryck ihop den med händerna så att den blir så kompakt som möjligt.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär i portionsbitar. Kakan är fortfarande mycket smulig. Sära försiktigt på bitarna på plåten och låt bitarna rostas i ugnens eftervärme tills den kallnat, ca 3 timmar.
  5. Smält chokladen och doppa försiktigt ena änden av varje bit. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, inte i kylskåp. Slå in varje bit i smörgåspapper och packa ner i väskan eller i en låda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.