Perfekta att ta med som mellanmål eller innan/efter träning.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka nötterna och mandeln grovt. Blanda alla ingredienser utom oljan. Rör i oljan droppvis.
- Platta ut smulmassan på en plåt med bakplåtspapper till en ca 1 cm tjock fyrkant, ca 10x30 cm. Tryck ihop den med händerna så att den blir så kompakt som möjligt.
- Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär i portionsbitar. Kakan är fortfarande mycket smulig. Sära försiktigt på bitarna på plåten och låt bitarna rostas i ugnens eftervärme tills den kallnat, ca 3 timmar.
- Smält chokladen och doppa försiktigt ena änden av varje bit. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, inte i kylskåp.
Slå in varje bit i smörgåspapper och packa ner i väskan eller i en låda.
Publicerat den
17 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar