Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk blåbärsdessert

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Söta blåbär i jelly som toppas med en smakrik yoghurtsås. Detta blir en perfekt avslutning efter en kraftig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten och äppeljuice och rör ner gelatinpulvret. Häll blandningen i en kastrull och värm under vispning tills vätskan är fingervarm, 37 grader.
  2. Häll blandningen i en skål. Ställ in skålen i kylen och kyl 1-2 timmar tills blandningen börjar tjockna.
  3. När jellyn börjar tjockna så blandar du ner blåbären. Portionera upp jellyn i portionsglas eller skålar. Kyl tills blandningen har stelnat. Det tar 30 minuter till 1 timma innan blandningen stelnar helt.
  4. Topping: Blanda yoghurten med citronskal och honung. Lägg en klick av toppingen ovanpå jellyn precis före serveringen. Garnera ev med mynta och lite extra blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.