Söta blåbär i jelly som toppas med en smakrik yoghurtsås. Detta blir en perfekt avslutning efter en kraftig middag.
Instruktioner
- Blanda vatten och äppeljuice och rör ner gelatinpulvret. Häll blandningen i en kastrull och värm under vispning tills vätskan är fingervarm, 37 grader.
- Häll blandningen i en skål. Ställ in skålen i kylen och kyl 1-2 timmar tills blandningen börjar tjockna.
- När jellyn börjar tjockna så blandar du ner blåbären. Portionera upp jellyn i portionsglas eller skålar. Kyl tills blandningen har stelnat. Det tar 30 minuter till 1 timma innan blandningen stelnar helt.
- Topping: Blanda yoghurten med citronskal och honung. Lägg en klick av toppingen ovanpå jellyn precis före serveringen. Garnera ev med mynta och lite extra blåbär.
Publicerat den
31 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar