Blir bara godare om den får stå ett par dagar...
Instruktioner
- Lägg aprikoser, dadlar eller fikon, russin, apelsinskal, suckat och grovhackade cocktailbär i en bunke. Häll på konjak och apelsinjuice. Blanda väl och täck bunken. Låt dra i rumstemperatur minst 1 timme.
- Smörj en hålform som rymmer cirka 2 liter. Strö med flagad mandel. Rör smör och socker poröst i köksmaskinen, eller med elvispen. Rör ner äggen, ett i taget.
- Blanda mjöl, bakpulver, kryddor och kakao i en bunke. Häll mjölblandningen över frukten och rör om väl så att alla fruktbitarna blir väl mjölade. Rör ner frukt med mjöl i smeten.
- Klicka smeten i formen. Dunka formen hårt mot bänken så att smeten packar sig. Släta till ytan och sätt in formen på nedre falsen i ugn i 175 grader. Grädda 1 1/2– 2 timmar. Lägg ett sjok bakplåtspapper över när kakan börjar mörkna på ytan. Prova med sticka, när den är torr är kakan färdig.
- Ta ut kakan och låt den svalna cirka 20 minuter i formen innan den stjälps på galler och får kallna.
Lägg kakan på en tallrik med den rengjorda formen som lock och sätt kakan att mogna i kylskåp.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar