Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk grapefruktmarmelad

 
Skriv ut

Frisk citrusmarmelad.

Ingredienser

Instruktioner

Skär frukten i tunna trekanter. Ta ev vara på kärnorna och lägg dem i en liten linnepåse. Häll vatten över den skurna frukten och kärnorna. Låt detta stå i 24 timmar. Koka sedan massan tills den är mjuk och låt den sedan stå ytterligare 24 timmar. Väg massan, tillsätt sockret och koka marmeladen ca ½ timme eller tills den håller geléprovet. (Det går fortare om man tillsätter pektin eller syltsocker.) Häll den heta marmeladen på varma burkar och förslut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.