Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Fläskfilégryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Denna gryta går snabbt att tillaga för att sen låta den stå och puttra i ca 1 timme. Bild på denna gryta ska jag lägga in så snart jag fått tillbaka min kamera.. Jag använder äkta grädde för det blir så mycket godare än tex matlagningsgrädde men, äter man inte denna gryta varje dag så spelar dom där extra kalorierna ingen roll anser jag:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn dom sköljda champinjonerna i smör och krydda med aromat (efter smak). När dom fått fin färg så lägg över dom i en gryta.
  2. Strimla den rökta skinkan i 1½ cm breda, lägg ner i stekpannan och bryn dom i smör och krydda med paprikapulver tills dom fått fin och nästan "knaprig" färg. Lägg över i gryta.
  3. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor och dela sedan varje skiva 1 gång. Bryn dom och krydda med peppar, aromat och paprikapulver. Dom behöver inte bli helt genomstekta eftersom dom sen kommer att puttra i grädden.
  4. Lägg ner den brynta filén i grytan, fyll upp med grädden och smaka av med dom kryddor som ingår i receptet. Aromaten brukar jag använda rätt så mycket utav och samma sak med paprikapulvret (som ger grytan en fin färg). Låt puttra i ca 1 timme.
  5. Den kan gärna stå sen och gotta till sig i flera timmar om man så vill.. Ju längre desto bättre har jag märkt.
  6. Strax innan servering så hettar man upp grytan och häller ner den rivna osten som får smälta och gona till sig i grytan riktigt ordentligt.
  7. Servera med hasselbackspotatis, klyftpotatis eller något annat man önskar och en god fräsch sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LenaAstrom 14 maj 2010

    super god:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.