Smält smöret och blanda allt i samma kastrull. Bekvämt. Tänk dock på att denna kaka skall vila i två dagar eller mer före den skall ätas.
Instruktioner
- Obs: Det skall inte vara något bakpulver i denna kaka, se till att du använder mjöl utan bakpulver.
- Smält smöret över svag värme i en rostfri stor kastrull. Klickka i marmeladen och rör om. Ställ åt sidan så att det svalnar lite.
- Smörj och bröa en kakform som rymmer 2 liter. Värm ugnen till 150 grader.
- Rör ner sockret i kastrullen och sedan ett ägg i sänder under kraftig vispning. Blanda ner mjölet samtidigt med mandlar och russin. Rör ihop smeten ordentligt.
- Lägg smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1½ timme. Låt kakan kallna, slå sedan in den i folie. Den behöver minst två dagar för att mogna till rätt smak och konsistens.
Publicerat den
8 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar