Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel fruktkaka

 
Skriv ut

Smält smöret och blanda allt i samma kastrull. Bekvämt. Tänk dock på att denna kaka skall vila i två dagar eller mer före den skall ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Obs: Det skall inte vara något bakpulver i denna kaka, se till att du använder mjöl utan bakpulver.
  2. Smält smöret över svag värme i en rostfri stor kastrull. Klickka i marmeladen och rör om. Ställ åt sidan så att det svalnar lite.
  3. Smörj och bröa en kakform som rymmer 2 liter. Värm ugnen till 150 grader.
  4. Rör ner sockret i kastrullen och sedan ett ägg i sänder under kraftig vispning. Blanda ner mjölet samtidigt med mandlar och russin. Rör ihop smeten ordentligt.
  5. Lägg smeten i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1½ timme. Låt kakan kallna, slå sedan in den i folie. Den behöver minst två dagar för att mogna till rätt smak och konsistens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.