Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel hallonglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äggfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort fröna genom att mosa hallonen genom en finmaskig sil med hjälp av baksidan på en träsked. Rör i pressad apelsinsaft och strösocker i hallonsåsen. Ställ åt sidan i 30-60 minuter och rör om några gånger under tiden så att sockret löser sig.
  2. Blanda sedan ner den vispade grädden i hallonsåsen. Häll blandningen i en form och placera den i frysen. Rör om efter en timme, dvs när det börjar stelna runt kanterna. Upprepa den proceduren en gång till när glassen börjar anta nästan fast form.
  3. Låt sedan glassen frysa i minst 4 timmar.
  4. Flytta formen från frysen till kylen ca 20-30 minuter innan glassen ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.