Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Jambalaya

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det här receptet fick jag av en kompis som är född och uppvuxen i Texas och som idag jobbar som kock i Malaysia. I jämförelse med många andra recept på Jambalaya så är det här super enkelt. Du kan lägga till skinka eller bacon om du vill eftersom Jambalaya i Södra USA är mycket baserat på vad man har i kylen för tillfället. Och koka riset i samma gryta som kycklingen istället för separat. Kan med fördel ätas dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i bitar. Låren och vingarna behöver du inte skära i bitar, men skär resten av kycklingen i mindre bitar.
  2. Skär löken i centimeter stora bitar, och gör detsamma med paprikan. Hacka chili (och tvätta händerna efteråt).
  3. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek kycklingen tillsammans med löken och paprikan tills allt har fått lite färg. Stek i omgångar om du måste.
  4. Koka hönsbuljongen i en stor gryta och för över kycklingen, löken och paprikan när du har stekt dem en stund. Häll på de krossade tomaterna, lägg i chili och låt alltsammans puttra i en timme eller mer. Rör då och då eftersom det bränner i botten på grytan annars.
  5. Salta och peppra efter smak. Servera med kokt ris och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annelie1969 25 oktober 2008

    "Supergod lunch", var kommentaren från mina barn när jag lagade denna rätt. /Annelie

  • saxa 4 september 2010

    Mkt god vardagsmat, lättgjord endast lång koktid som inte går att minska på enligt mitt tycke.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.