Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel minikålpudding

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Enkelt, billigt och jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

Skölj av kålhuvudet och finriv det tex med en osthyvel. Stek sedan i två omgångar, hälften av den rivna kålen i smör försiktigt mjukt och ringla över hälften av sirapen. Restrerande sirap hälls över kålen vid andra omgången som steks.Häll över kålen i en större gryta. Sedan steker man köttfärsen i steksmör och krydda den med salt, svart och vitpeppar men vänta med kryddpepparn. Häll över köttfärsen i grytan med kålen och blanda väl, häll i vattnet och en smulad buljongtärning, värm upp det så att tärningen blandas och smälter ordentligt. Det går också bra att värma upp vattnet med tärningen i en kopp eller liknande före man slår i det i grytan. Låt det få puttra i hop en lien stund, någon minut räcker. Krydda sedan med den malda kryddpepparn, blanda och njut tillsammans med nykokt potatis och lingonsylt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.