Denna gratäng tillagas i stort sett i en handvändning. Gratängen består av blandsvamp som döljs under ett täcke av ostomelette.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Ansa svampen och skiva den fint. Ansa, skölj och skär purjolöken i fina ringar. Skölj och skaka basilikan torr. Nyp av bladen, bunta ihop och strimla dem fint.
- Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna. Fräs purjolöken ca 3 minuter på svag värme under omrörning. Häll över den i en ugnsfast form med låga kanter. Höj värmen och bryn svampen under omrörning. Fördela svampen ovanpå löken. Strö över basilika, spara lite till garneringen. Krydda med ½ tsk salt och ½ krm vitpeppar.
- Vispa samman ägg, grädde, muskot, paprikapulver, ½ tsk salt och ½ krm vitpeppar. Häll blandningen över svampen. Strö över osten.
- Gratinera ca 20 minuter i het ugn tills osten har smält och blivit ljust brun. Garnera med resten av basilikan och servera genast.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar