Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel svampgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna gratäng tillagas i stort sett i en handvändning. Gratängen består av blandsvamp som döljs under ett täcke av ostomelette.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Ansa svampen och skiva den fint. Ansa, skölj och skär purjolöken i fina ringar. Skölj och skaka basilikan torr. Nyp av bladen, bunta ihop och strimla dem fint.
  2. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna. Fräs purjolöken ca 3 minuter på svag värme under omrörning. Häll över den i en ugnsfast form med låga kanter. Höj värmen och bryn svampen under omrörning. Fördela svampen ovanpå löken. Strö över basilika, spara lite till garneringen. Krydda med ½ tsk salt och ½ krm vitpeppar.
  3. Vispa samman ägg, grädde, muskot, paprikapulver, ½ tsk salt och ½ krm vitpeppar. Häll blandningen över svampen. Strö över osten.
  4. Gratinera ca 20 minuter i het ugn tills osten har smält och blivit ljust brun. Garnera med resten av basilikan och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.