Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkelt kokosgodis

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Lätt att göra, gott att äta och naturligt fritt från gluten. Går att göra laktosfritt också, bara använd laktosfri grädde =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kokosflingorna i en bunke. Sikta sedan ner florsockret så att det inte blir några klumpar.
  2. Blanda runt och tillsätt grädden lite i taget.
  3. Knåda blandningen med händerna tills du får en fast deg.
  4. Dela degen i två lika stora delar. Här behöver du alltså en bunke till.
  5. Tillsätt några droppar karamellfärg till degen i den ena bunken och knåda den tills färgen blir jämn. (Här är det ganska bra om du har ett par plasthandskar eller nåt hemma som du kan använda)
  6. Forma degarna till två lika stora fyrkanter. Gör dem inte för smala för du ska skära pinnar av dem senare.
  7. Pensla ovansidan av den ena plattan med kallt vatten och lägg den andra plattan ovanpå och tryck ihop bitarna lite grand. Flytta plattorna till ett fat där de kan stelna. Lägg gärna lite bakplåtspapper eller något under så att de inte fastnar.
  8. Låt stelna i några timmar, gärna i kylen. När kakan är tillräckligt hård så skär du den i 8 - 10 bitar med en vass kniv.
  9. Superenkel kaka att göra som de flesta ungar älskar ^^

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.