Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla råglimpor

 
Skriv ut

Ett riktigt ”nybörjarbröd” som är lätt att lyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg margarin, sirap, stött fänkål och salt i en stor degbunke.
  2. Värm vattnet till något varmare än fingerljummet ca 45 grader och häll vätskan i degbunken.
  3. Blanda torrjästen med en liter av mjölet och arbeta ner det i degvätskan.
  4. Pudra över ytan med mjöl och täck bunken med en kökshandduk.
  5. Låt degen jäsa i 30 min.
  6. Arbeta degen en stund i bunken, tillsätt mer mjöl om den är mycket kladdig.
  7. Knåda degen på mjölat bakbord tills den är smidig och släpper bords ytan.
  8. Dela degen i två lika stora delar och forma till två limpor.
  9. Lägg limporna i en smord långpanna.
  10. Skär i tre diagonala skåror med en vass kniv i varje limpa (kan hoppas över)
  11. Sätt ugnen på 200 grader
  12. Låt jäsa underbak duk i 30-40 min
  13. Grädda längst ner i ugnen i ca 20-30 min.
  14. Låt brödet kallna på galler underbakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.