Ett riktigt ”nybörjarbröd” som är lätt att lyckas med.
Instruktioner
- Lägg margarin, sirap, stött fänkål och salt i en stor degbunke.
- Värm vattnet till något varmare än fingerljummet ca 45 grader och häll vätskan i degbunken.
- Blanda torrjästen med en liter av mjölet och arbeta ner det i degvätskan.
- Pudra över ytan med mjöl och täck bunken med en kökshandduk.
- Låt degen jäsa i 30 min.
- Arbeta degen en stund i bunken, tillsätt mer mjöl om den är mycket kladdig.
- Knåda degen på mjölat bakbord tills den är smidig och släpper bords ytan.
- Dela degen i två lika stora delar och forma till två limpor.
- Lägg limporna i en smord långpanna.
- Skär i tre diagonala skåror med en vass kniv i varje limpa (kan hoppas över)
- Sätt ugnen på 200 grader
- Låt jäsa underbak duk i 30-40 min
- Grädda längst ner i ugnen i ca 20-30 min.
- Låt brödet kallna på galler underbakduk.
Publicerat den
9 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar