Ett gott vienerbröd till kaffet.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i rumsvarm mjölk.
Tillsätt ägg, socker och salt.
Arbeta ner hälften av mjölet till en lös deg.
- Använd elvispens degkrokar. Rör smöret mjukt och klicka ner det efter hand så det blir väl invispat.
- Blanda ner resterande mjöl och rör ett par minuter till.
- Täck bunken och ställ att jäsa på varm plats, minst 30 min, det kan dock ta längre tid då degen innehåller mycket smör.
- Rör åter degen en stund innan den klickas ner i osmorda muffinsformar av papper.
- Jäs ytterligare ca. 20 min.
- Stick ner en smal äppelklyfta i varje wienerbröd.
- Pensla över med uppvispat ägg och grädda bröden längst ner i ugnen i 225-250 gr. 8-10 min., eller tills de fått fin färg.
- Låt bröden svalna något innan de penslas över med florsockerglasyr.
Publicerat den
9 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar