Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla wienerbröd

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ett gott vienerbröd till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i rumsvarm mjölk. Tillsätt ägg, socker och salt. Arbeta ner hälften av mjölet till en lös deg.
  2. Använd elvispens degkrokar. Rör smöret mjukt och klicka ner det efter hand så det blir väl invispat.
  3. Blanda ner resterande mjöl och rör ett par minuter till.
  4. Täck bunken och ställ att jäsa på varm plats, minst 30 min, det kan dock ta längre tid då degen innehåller mycket smör.
  5. Rör åter degen en stund innan den klickas ner i osmorda muffinsformar av papper.
  6. Jäs ytterligare ca. 20 min.
  7. Stick ner en smal äppelklyfta i varje wienerbröd.
  8. Pensla över med uppvispat ägg och grädda bröden längst ner i ugnen i 225-250 gr. 8-10 min., eller tills de fått fin färg.
  9. Låt bröden svalna något innan de penslas över med florsockerglasyr.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.