Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecôte med getostpolenta och whiskysmörsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En fantastiskt mustig och god bjudrätt som smakar mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Getostpolenta: Koka upp vatten, buljongtärning och polentagryn. Koka på svag värme i 6-8 minuter under omrörning. Blanda ner smulad getost, och rör tills osten smält. Rör ner tomater, oliver, basilika, salt och peppar. Klä en form ca 13x26 cm med plastfolie. Häll upp polentan och låt svalna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills det är dags att grilla eller steka.
  2. Whiskysmörsås: Fräs vitlöken i smör på svag värme i ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, fond, vatten, sweet chilisås och balsamvinäger. Låt koka ihop till simmig konsistens ca 5 minuter. Hit går att förbereda.
  3. Ta fram getostpolentan och skär den i ca 5x5 cm stora bitar. Grilla eller stek dem i ca 1 minut på varje sida. Lägg över på serveringsfat och täck med folie. Grilla eller stek sparris och tomater, strö över flingsalt och täck med folie.
  4. Strö salt och peppar på köttet och grilla eller stek det på hög värme ca 2-3 minuter på varje sida. Droppa över whisky.
  5. Servering: Hetta upp såsen och klicka i smöret under omrörning. Smaksätt med whisky och basilika. Servera entrecôten med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.