- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En god och lättbakad limpa.
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet.
- Tillsätt muscovadosocker, salt och brödkryddor.
- Ha i lite av mjölet i taget. OBS degen ska vara på gränsen till klibbig. Och mjölmängden kan variera beroende på kvaliteten på mjölet.
- Knåda degen 10 minuter i maskin.
- Jäs degen övertäckt med en bakduk på varm dragfri plats i 40 minuter.
- Knåda degen något och tryck ut den jämt i en smord braspanna, och jäs ytterligare 40 minuter övertäckt på varm och dragfri plats.
- Pricka degen med gaffel eller en tandpetare.
- Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna under fuktad bakduk.
- Dela i 4 delar. Skär som ett "kors" när du delar!
Publicerat den
29 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar