Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eslövs limpor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En god och lättbakad limpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Tillsätt muscovadosocker, salt och brödkryddor.
  3. Ha i lite av mjölet i taget. OBS degen ska vara på gränsen till klibbig. Och mjölmängden kan variera beroende på kvaliteten på mjölet.
  4. Knåda degen 10 minuter i maskin.
  5. Jäs degen övertäckt med en bakduk på varm dragfri plats i 40 minuter.
  6. Knåda degen något och tryck ut den jämt i en smord braspanna, och jäs ytterligare 40 minuter övertäckt på varm och dragfri plats.
  7. Pricka degen med gaffel eller en tandpetare.
  8. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 30 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna under fuktad bakduk.
  10. Dela i 4 delar. Skär som ett "kors" när du delar!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.