Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk fruktsallad med honungscrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läskande avslutning på en god middag är en sallad på fräscha frukter smaksatt med spännande kryddor. En mjuk honungscreme och ett krispigt kokosflarn förhöjer smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kokosflarnen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda det med kokosmassan och apelsinskal.
  3. Klicka ut till 12 kakor på bakplåtspapper. Platta ut dem till cirka 5 cm i diameter.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna börjar få färg, cirka 8 minuter.
  5. Låt kakorna svalna på plåten och lägg över dem på galler.
  6. Koka juice, honung, stjärnanis och kardemumma i en kastrull i cirka 1 minut. Låt lagen kallna.
  7. Kärna ur frukten och skär den i bitar. Blanda med bären. Häll över lagen, låt dra cirka 30 minuter.
  8. Vispa grädden och rör ner matyoghurt och honung.
  9. Servera salladen med honungscreme och kokosflarn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.