Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk fruktsallad med karamelliserade nötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härlig och god fruktsallad som kan ätas med glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och socker. Pressa i lime. Strimla och lägg i myntabladen.
  2. Tag ur fruktköttet ur kiwanon. Skala pepino, papaya och ananas, tag bort ev kärnor. Skär alla frukter i bitar och blanda ner i lagen.
  3. Karamellisera sockret till gyllenbrun färg. Blanda ner hasselnötterna. Häll upp sockret på en oljad bänk eller på bakplåtspapper på en plåt. Hacka karamellen grovt när den kallnat.
  4. Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar. Servera filbunken bredvid i en skål och strö över nöthacket. Garnera med ängssyra- eller citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.