Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk sallad med grillade kokosräkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar utmärkt en varm sommardag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och skala räkorna men lämna stjärtfenan kvar.
  2. Finhacka limeblad och citrongräs, skiva chili och vitlök och blanda allt med rivet limeskal, socker, fisksås och kokosmjölk.
  3. Lägg upp salladen på ett fat, skala och tärna gurka, mango, avokado och papaya i stora tärningar. Dela tomaterna. Strö detta samt hackad koriander över salladen.
  4. Blanda apelsinsaft, honung, olivolja och tabasco. Krydda med salt och peppar. Rosta kokosen i en torr kastrull, hacka nötterna grovt och strö över salladen.
  5. Grilla räkorna i en rykande het grillpanna av gjutjärn och servera dem på salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.