Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad grönsakslasagne

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En sprakande och färgglad grönsakslasagne gör varje människa mätt och glad! Laktosfri och äggfri. Använd glutenfria lasagneplattor för glutenfri lasagne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Grönsaksfyllning: Hacka de gula lökarna, vitlöksklyftorna, röd paprika, gul paprika, zucchini och champinjoner fint. Fräs i omgångar, i lite olivolja. Använd en kastrull. Allt ska få fint med färg och mjukna något. Glöm inte att salta och peppra. Blanda ner majskorn och krossade tomater. Låt puttra i några minuter. Smaka av med ytterligare salt och peppar.
  3. Spenatbechamel: Tina spenaten och krama ur så mycket vätska du kan. Häll ner i en matberedare tillsammans med grädde, citronsaft, riven muskot, salt och peppar. Mixa till en slät sås. Häll ner i en kastrull, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Lasagnen: Börja med att sprida ut ett lager grönsaksfyllning i botten av en gratängform. Ringla över spenatbechamel och toppa med lasagneplattor. Fortsätt att varva fyllning, sås och lasagneplattor tills allt är använt. Översta lagret ska bestå av grönsaker och sås. Gratinera lasagnen i 20-30 minuter.
  5. Servera direkt tillsammans med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.