Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med glaserade svartrötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala svartrötterna och skär dem i 6-8 cm långa bitar. Lägg dem i lita citronvatten. Häll av vattnet och koka dem sedan i nytt lättsaltat vatten ca 8 min. Ta upp och låt dem rinna av.
  2. Skala löken och hacka den fint. Hacka svampen. Fräs hacket i lite matfett i en stekpanna 2-3 min. Låt svalna
  3. Blanda svamp- och lökfräset, köttfärsen och äggen. Häll i gräddmjölk och rör färsen smidig. Smaksätt med grönpeppar och salt. Forma till biffar. Stek dem 3-5 min på varje sida.
  4. Fräs svartrötterna i lite smör. Späd med buljongen och smula över mesosten. Låt den smälta ner och glasera rötterna. Koka ett par minuter.
  5. Servera biffarna med svartrötterna, sallad och den något hopkokta buljongen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.