- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Konsistensen blev inte lyckad första gången, men smaksättningen var fin! Detta ska jag göra flera gånger. Ajvar, fetaost, dijonsenap, persilja och vitlök gav mersmak!
Instruktioner
- Blanda ströbröd och mjölk, OBS får inte vara för löst, det misstaget gjorde jag första gången...
- Ha i hackad lök, persilja, ajvar och senap. Rör om.
Ha i fetaosten i mindre bitar (jag hade lite för stora - blir nog bra om man river den grovt istället). Sist i med färsen o rör om. Stek gärna ett litet smakprov, peppra och salta från kvarnen efter smak.
- Skulle färsen vara för lös, ta i mera ströbröd, det blir svårt att steka annars. Jag stekte i gjutjärnspanna, och det ville liksom smula sig en del. Nästa gång blir det teflon.
- Efter stekningen hade jag bara i vatten i pannan o vispade ur, som sky på biffarna. Till detta funkar det med både ris och potatis. Grönsallad till och gärna en klick matyoghurt.
Publicerat den
24 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
<Idag gjorde jag detta igen, men körde potatis i tjocka skivor i ugnen först i en kvart ca, sen på med biffarna. På slutet toppade jag med soltorkade tomater och smulad fetaost. Himmelskt!
Idag hade jag ingen ajvar hemma, tog sambal oelek och soltorkad tomat istället, mkt god smak. Serverades med tagliatelle.