Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsk äppelsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept från Kajsas kokbok 1935

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äpplena skalas, urkärnas och skäras i klyftor. Skal och kärnhus påsättas i vattnet och få sakta koka 20 min.
  2. (Önskas mera smak på soppan, ilägges en bit kanel.)
  3. Saften frånsilas, bör vara ung. 1 l, samt smaksättes med sockret, och häri få äppelklyftorna koka mjuka. Upptagas och läggas i soppskålen.
  4. Saften redes med potatismjölet, utrört i det kalla vattnet och slås över äpplena. Omblandas försiktigt och får kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.