Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsk habanerotryffel

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Godmodigt god, härlig hetta och habanerons intensiva smak. En tryffel för parmiddagen, en ljuvlig tryffel med vuxen smak. Perfekta avslutningen på en trevlig middag eller varför inte överraska din käraste efter en romantisk middag?

Ingredienser

Instruktioner

Strimla en färsk habanero. Lägg i en kastrull med vispgrädde och honung. Låt blandningen stå en stund så smakerna sätter sig. Koka upp och lägg undan kastrullen med locket på. Hacka chokladen till fina små bitar. Koka upp grädden igen, sila habanerogrädden i chokladen och mixa med en stavmixer. Tillsätt smör och mixa ännu en gång till en blank och slät massa. Spritsa ut chokladen i formar. Ställ i kylen, minst en timma. Lossa tryfflarna och doppa i smält choklad. Förvaras i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.