- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Saftig ugnsbakad biff med täcke av champinjoner och en underbar sås till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Arbeta samman färsen med ägg, salt och peppar. Forma 4 biffar. Vira en skiva bacon runt varje biff. Bryn lite smör eller margarin i en stekpanna. Stek biffarna ca 30 sekunder på varje sida.
- Lägg biffarna i en smord eldfast form. Skala och finhacka löken. Ansa och finhacka svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt grädde och senap. Låt allt puttra samman. Smaka av med salt och peppar.
- Täck biffarna med svampröran. Strö osten över biffarna och stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Skala och finhacka löken till såsen. Fräs löken mjuk och lite glansig i matfett. Tillsätt tomatpuré och mjöl. Rör om.
- Späd med buljong, soja, dragon och vinäger. Låt såsen puttra 3-5 minuter. Smaka av. Rör eventuellt ner en klick smör i såsen.
- Bjud biffarna med såsen, hasselbackspotatis och någon god grönsak.
Publicerat den
10 november 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Okej!