Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Falsk lasange

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Byt ut pastaplattorna mot potatis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om ni inte har färdigkokt potatis så koka den först. Hacka löken och vitlöken och stek den i lite olja, tillsätt köttfärsen. Tillsätt kryddorna i valfri mängd men det bör smaka mycket om köttfärsröran. När allt är stekt ställ det åt sidan.
  2. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan och sätt i lite mjöl i taget och vispa tills smöret är "uppsuget" av mjölet. Tillsätt lite mjölk och rör till en jämn smet, tillsätt lite till mjölk och vispa till tills det är en jämn smet.
  3. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm upp tills det börja tjockna, häll i mer mjölk tills såsen är lagom tjock. Tillsätt osten och rör om tills den har smält. Tillsätt peppar och salt.
  4. Smörj en ugnssäker form. Skiva potatisen. Varva nu potatis, köttfärsröran och ostsåsen. Strö över hälften av gratängosten och täck med folie.
  5. Ställ in i ugnen på 225 grader. Låt den gräddas i först 30 minuter och ta ut den och tillsätt resten av osten och låt stå i ca 20 minuter till, då gratängen fått bra färg är den klar. Servera med en färsk sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.