Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors bästa

 
Skriv ut

Nu är vi i Norrland! Smaken är rik av svenska hjortron och bottnarna krispia som mandelflarn. Tårtan är allra godast om den får stå några timmar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt det koka upp. Rita 2 rundlar, ca 23 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en plåt. Klicka ut smeten i rundlarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 15 min. Låt bottnarna svalna på galler. Vispa grädden till ett fast skum.
  2. Fyllning: Tina hjortronen och låt dem rinna av i en sil. Blanda med socker och rör till en ”sylt” mylta. Blanda myltan med hälften av grädden. Lägg ihop bottnarna med hjortrongrädde emellan.
  3. Garnering: Bred resten av grädden över tårtan. Garnera med hjortron. Tårtan är godast om den får stå några timmar i kyl eller över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.