Nu är vi i Norrland! Smaken är rik av svenska hjortron och bottnarna krispia som mandelflarn. Tårtan är allra godast om den får stå några timmar i kylen.
Instruktioner
- Bottnar:
Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna. Låt det koka upp. Rita 2 rundlar, ca 23 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg pappret på en plåt. Klicka ut smeten i rundlarna och grädda dem i mitten av ugnen ca 15 min. Låt bottnarna svalna på galler. Vispa grädden till ett fast skum.
- Fyllning:
Tina hjortronen och låt dem rinna av i en sil. Blanda med socker och rör till en ”sylt” mylta. Blanda myltan med hälften av grädden. Lägg ihop bottnarna med hjortrongrädde emellan.
- Garnering:
Bred resten av grädden över tårtan. Garnera med hjortron.
Tårtan är godast om den får stå några timmar i kyl eller över natten.
Publicerat den
7 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar