Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors kaffekakor

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna kaka är en av mina favoriter av min farmors kakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och snabbkaffe. Lägg i det rumsvarma smöret i skivor och arbeta raskt samman till en smidig deg. Forma till två jämntjocka längder. Tryck till dem lite så de blir kantiga, 3-4 cm i diameter. Ställ längderna i kylen en stund. Skär ½ cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg på bakpapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen, 175ºC, tills de fått gulbrun färg, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Gör krämen. Rör ihop smör och florsocker. Smält chokladen och tillsätt den.
  3. Lägg samman två kakor med kräm i mellan. Förvaras svalt. Går att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.