- Serverar: 30 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Denna kaka är en av mina favoriter av min farmors kakor.
Instruktioner
- Blanda socker, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och snabbkaffe.
Lägg i det rumsvarma smöret i skivor och arbeta raskt samman till en smidig deg.
Forma till två jämntjocka längder. Tryck till dem lite så de blir kantiga, 3-4 cm i diameter.
Ställ längderna i kylen en stund. Skär ½ cm tjocka skivor med en vass kniv.
Lägg på bakpapperklädd plåt. Grädda mitt i ugnen, 175ºC, tills de fått gulbrun färg, ca 10 min.
Låt svalna.
- Gör krämen. Rör ihop smör och florsocker. Smält chokladen och tillsätt den.
- Lägg samman två kakor med kräm i mellan. Förvaras svalt.
Går att frysa.
Publicerat den
7 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar