Fräsch och god sallad med spröd sparris, sött päron och knapriga nötter. Serveras med en krämig avokado- och bönröra. Farro är hela vetekorn som ger ett gott tugg.
Instruktioner
- Koka farron eller matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Bryt bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i 3 delar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och lägg sparrisen i isvatten tills den är kall.
- Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Lägg ner i isvattnet så den blir krispig. Halvera tomaterna. Dela, kärna ur och skär päronet i skivor. Skala, dela och skiva löken tunt.
- Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt sojan och låt koka in. Låt svalna.
- Örtvinägrett:
Blanda samtliga ingredienser i en skål. Krydda med ½ tsk flingsalt och 1 krm peppar.
- Avokado- och bönröra:
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa bönor och avokado med tahini, koriander, citronjuice och eventuellt vatten. Krydda med salt och peppar.
- Lyft upp sparris och fänkål och lägg på hushållspapper. Blanda farro eller matvete, sparris, fänkål, tomater, päron, rödlök och salladsblad med vinägretten. Lägg upp på ett fat. Strö över nötterna.
- Bjud salladen med avokado- och bönröran.
Publicerat den
5 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar