Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fars lingontårta

 
Skriv ut

En ovanlig tårta med intressant kryddsättning...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och bröa en kakform. Vispa ägg och socker vitt.
  3. Rör ner det avsvalnade smöret och lingonsylten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ned. Tillsätt filmjölken.
  5. Slå smeten i formen.
  6. Grädda klart i nedre delen av ugnen cirka 1 timma.
  7. Låt kakan kallna.
  8. Vispa grädden, blanda med lite lingonsylt och bred över tårtan. Garnera med bär och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.