- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Denna goda fiskrätt brukar uppskattas även av familjens yngsta medlemmar, som ibland är misstänksamma mot allt vad fisk heter.
Instruktioner
- Koka riset, så många portioner som behövs, enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg fiskfiléerna i en stor, smord, ugnssäker form. Salta lätt och droppa över citronsaften. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 10 minuter så att fisken blir nätt och jämnt kokt.
- Ta upp fisken med stekspade och lägg det kokta riset i botten på formen. Lägg fisken över riset och strö över klippt dill.
- Gör stuvningen: Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna tills den är mjuk och har fått litet färg. Strö över mjöl och späd med grädde och låt det hela puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll stuvningen över fisken i formen. Skiva tomaterna och fördela dem över svampstuvningen. Strö över riven ost och gratinera rätten ca 10 minuter eller tills ytan fått vacker färg.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar