Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritfisk

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna goda fiskrätt brukar uppskattas även av familjens yngsta medlemmar, som ibland är misstänksamma mot allt vad fisk heter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset, så många portioner som behövs, enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg fiskfiléerna i en stor, smord, ugnssäker form. Salta lätt och droppa över citronsaften. Täck formen med folie och ställ in den i 200° ca 10 minuter så att fisken blir nätt och jämnt kokt.
  3. Ta upp fisken med stekspade och lägg det kokta riset i botten på formen. Lägg fisken över riset och strö över klippt dill.
  4. Gör stuvningen: Ansa och skiva svampen och fräs den i matfett i en stekpanna tills den är mjuk och har fått litet färg. Strö över mjöl och späd med grädde och låt det hela puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll stuvningen över fisken i formen. Skiva tomaterna och fördela dem över svampstuvningen. Strö över riven ost och gratinera rätten ca 10 minuter eller tills ytan fått vacker färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.