Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritpaj med valfria bär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket god och enkel paj som blir knäckig på ytan. Välj bär (eller frukt) efter tycke och smak. Jag gör den mest med rabarber/jordgubbar eller äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bred ut bären i en pajform (frukt skalas och delas i t.ex. smala klyftor). Sockra ev om det är bär.
  2. Blanda ihop socker, vetemjöl och bakpulver. Rör i ägget så att det blir en smulig massa. Bred den över bären.
  3. Smält margarinet och häll sedan över degen.
  4. Grädda i 20 min i 200 grader.
  5. Den är godast om den får svalna lite. Servera med vaniljsås eller glass!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.