- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Köttfärsbiffar med bacon och potatisgratäng i samma form!
Instruktioner
- Lägg ströbröd i en skål och häll över grädde och vatten. Låt stå och svälla 10 minuter.
- Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite margarin tills löken är glansig.
- Skala potatis och skiva den. Lägg potatisen i en smord ugnsfast form. Strö över salt och häll på grädden. In i ugnen 15 minuter.
- Blanda färs, ströbrödsblandningen med potatismjölet, salt, ägg och kryddor. Arbeta färsen slät. Arbeta in svamp och lök.
- Forma 8 ovala biffar, linda en baconskiva runt om varje biff.
- Tag ut potatisen ur ugnen och lägg biffarna ovanpå. Ställ in formen och stek ytterligare ca 20-25 minuter.
- Skölj och skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Tag ut formen och lägg på tomatskivorna. Stek sen ytterligare 10 minuter. Tag ut formen och strö över persilja. Klart att servera!
Publicerat den
8 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna maträtten var väldigt god. Kanske hade det passat bättre med potatismos till istället för potatisgratäng, men den var jättegod ändå.