Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfint buffébröd

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Ett saftigt brytbröd att dela med goda vänner. Glutenfritt. När du bakar glutenfritt är det en fördel om du väger ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner och rör ut jästen i vattnet. Vispa ner äggvitor, olja och honung. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i degvätskan. Rör samman ordentligt i någon minut. Låt jäsa ca 1 timme.
  2. Dela degen i 20-25 bitar, rulla till frallor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper tätt ihop som en blomma, bygg på från mitten och utåt. Låt jäsa 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla brödet med olivolja och strö solrosfrön över. Grädda ca 20 minuter tills brödet fått en gyllene färg. Ta ut och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.