Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört och fetaostbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Perfekt och gott buffébröd...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Värm vattnet till 37º.
  3. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  6. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till rektanglar ca 25 x 40 cm. Strö över ost och örtkrydda.
  7. Rulla ihop kakorna från långsidan. Skär varje rulle i 12 bitar och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
  8. Värm under tiden ugnen.
  9. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.