Perfekt och gott buffébröd...
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Värm vattnet till 37º.
- Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och det mesta av mjölet.
- Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs den till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till rektanglar ca 25 x 40 cm. Strö över ost och örtkrydda.
- Rulla ihop kakorna från långsidan. Skär varje rulle i 12 bitar och lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
- Värm under tiden ugnen.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar