Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt buffébröd med Västerbottensost och pinjenötter

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Läckert bröd med en härlig smak av Västerbottensost, pinjenötter och flingsalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt olja, salt, rågsikt, riven ost och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela degen i tre delar. Gör en rund boll av en bit. Platta till den lite grann och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rulla ut två längder av de andra bitarna och snurra dem runt varandra. Lägg snurran runt den runda delen. Pensla brödet med vatten och strö över pinjenötter och flingsalt. Låt det jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25-30 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg. Låt brödet svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.