Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros bullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Dessa goda vitlöksbullar...perfekta buffébröd...måste du baka...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt brödsirap, salt och vitlök.
  3. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.
  4. Låt jäsa under duk i 15 minuter. Häll upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  5. Dela degen i bitar och forma avlånga bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med grilloljan.
  6. Grädda mitt i ugnen i 225° i 15 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • imminn 3 december 2009

    Hej! Detta var det godaste vitlöksbröd jag har ätit. Lättbakat var det också. Detta är ju ett spännande recept, jag tror att man kan använda sej av det med andra smaker. Tex dill, persilja, franska örter, lök, gräslök etc. Du får absolut en 5+++++. Ha det så bra! MVH// Imminn

  • Medaso 4 oktober 2011

    Kan man byta ut brödsirapen med något annat? Vill gärna testa receptet men orkar inte ge mig ut och handla...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.