Dessa goda vitlöksbullar...perfekta buffébröd...måste du baka...
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt brödsirap, salt och vitlök.
- Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.
- Låt jäsa under duk i 15 minuter. Häll upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
- Dela degen i bitar och forma avlånga bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med grilloljan.
- Grädda mitt i ugnen i 225° i 15 minuter. Låt svalna på galler.
Publicerat den
30 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Detta var det godaste vitlöksbröd jag har ätit. Lättbakat var det också. Detta är ju ett spännande recept, jag tror att man kan använda sej av det med andra smaker. Tex dill, persilja, franska örter, lök, gräslök etc. Du får absolut en 5+++++. Ha det så bra! MVH// Imminn
Kan man byta ut brödsirapen med något annat? Vill gärna testa receptet men orkar inte ge mig ut och handla...