Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig äppelpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman mjölet med florsocker. Finfördela matfettet i det med hjälp av fingertopparna. Tillsätt kallt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt den vila kallt ca 30 minuter.
  3. Tag undan 1/4 av degen. Tryck ut resten i pajformens botten och runtom hela kanten. Riv mandelmassan grovt. Fördela den över bottnen. Strö över rivet citronskal.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplen i tunna klyftor. Lägg klyftorna i pajskalet. Bred jordgubbs- eller hallonmarmelad över. Dela resten av degen i 7 bitar. Rulla ut längder och platta till dem lätt. Lägg remsorna som ett galler över äpplena. Lägg till sist en remsa runtom hela pajen. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills pajen har fin färg. Bjud vispgrädde, vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.