I den här spännande cheesecaken används färsk getost, som ger en lite syrligare smak. Det passar bra till den goda rabarberkompotten som serveras till bakverket.
Instruktioner
- Lägg mjöl, smör, florsocker, ägg, vatten och salt i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Arbeta tills en degboll bildats. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och platta till detbollen. Vira in degbiten i plastfolie och lägg den i kylen cirka 30 minuter.
- Smörj en springform, ca 24 cm i diameter. Kavla ut degen och tryck ut den i formen. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 175 grader.
- Gör fyllningen: Separera äggen. Blanda färsk getost, färskost, strösocker, vaniljsocker, äggulor och grädde i en bunke. Rör med en sked eller vispa med en elvisp på låg hastighet.
- Hacka ingefäran och rör ner den i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i ostsmeten. Häll smeten i pajskalet.
- Grädda kakan cirka 45 minuter, tills kakan blivit hög och gyllene. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar cirka 20 minuter i ugnens eftervärme.
- Gör kompotten: Skala, rensa och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med sockret och vaniljstången. Låt småkoka tills en saftig kompott bildats, det tar 15-20 minuter. Servera cheesecaken tillsammans med rabarberkompotten.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar