Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig cheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I den här spännande cheesecaken används färsk getost, som ger en lite syrligare smak. Det passar bra till den goda rabarberkompotten som serveras till bakverket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, smör, florsocker, ägg, vatten och salt i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Arbeta tills en degboll bildats. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och platta till detbollen. Vira in degbiten i plastfolie och lägg den i kylen cirka 30 minuter.
  2. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter. Kavla ut degen och tryck ut den i formen. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Gör fyllningen: Separera äggen. Blanda färsk getost, färskost, strösocker, vaniljsocker, äggulor och grädde i en bunke. Rör med en sked eller vispa med en elvisp på låg hastighet.
  4. Hacka ingefäran och rör ner den i ostsmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i ostsmeten. Häll smeten i pajskalet.
  5. Grädda kakan cirka 45 minuter, tills kakan blivit hög och gyllene. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar cirka 20 minuter i ugnens eftervärme.
  6. Gör kompotten: Skala, rensa och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med sockret och vaniljstången. Låt småkoka tills en saftig kompott bildats, det tar 15-20 minuter. Servera cheesecaken tillsammans med rabarberkompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.