Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

denna grat'äng fick jag för några år sedan av en chat kamrat på nätet men har sedan dess själv utvecklat det efter egen smak, kött kan man välja själv men jag har provat både fläskfile o kassler o båda är utmärkta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. skär köttet i små bitar o stek dem tills dem är lagom. häll 1 burk creme fraiche i en ugnsform peppra. skär rödlök i strimlor häll i burk svamp. blanda allt i formen. pressa ner 3 klyftor vitlök. lägg sedan i det förstekta köttet. göm köttet i såsen.
  2. strö sedan hela formen med ost. in i ugnen tills osten smält o fgått fin färg. ungefär 20 minuter. koka ris under tiden. servera gärna med något gott att dricka. tex alkoholfri cider med smak av jordgubb.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 030606 3 mars 2008

    Hej Amorboy Idag har vi haft din festliga gratäng till middag, och jag kan intyga att den var festlig och bara sååå god. Jag använde fläskfilé nästa gång ska jag testa med kassler. Vem vet jag provar nog med kycklingfilé också någon gång. Än en gång Tack

  • mini08 31 juli 2009

    Supergott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.