Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig gratäng med senapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Farmor gör den perfekt!

Ingredienser

Instruktioner

Salta och peppra kycklingen. Bryn dem väl i matfettet i en stekpanna. Bottna en smord eldfast form med det tinade grönsakerna. Lägg kycklingen över. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i matfett. Tillsätt vin eller buljong och låt det koka ihop till ca hälften återstår. Tillsätt senap och grädde. Låt såsen koka ihop ytterligare en stund. Smaka av. Lägg en skiva av ost på varje köttbit. Häll över såsen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt fått färg. Garnera med sparris och paprika. Koka ris till och servera med gott bröd och en härlig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.