Jättegoda mufffins att servera till en sallad eller på buffé.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme. Rör ut jästen i vattnet.
Blanda i olja, honung, salt, oregano, smulad fetaost och soltorkade tomater.
Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg.
Låt degen jäsa under duk i ca 45 minuter.
- Smörj en muffinsform för 12 muffins. Om du inte har någon sådan kan man grädda runda portionsbullar på en bakpappersklädd plåt.
- Ta upp och arbeta degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Lägg en bulle i varje form eller på plåten.
Låt jäsa under duk i 20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Pudra över lite mjöl och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Lossa bröden försiktigt , men låt dem svalna i formarna.åå
Publicerat den
10 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar