Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettucine med kyckling och champinjoner

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett välprövat recept som alltid fått lovord av de bjudna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan i en stor kastrull tills den är al dente klar.
  2. Putsa kycklingfiléerna fria från fett och skär dem i tunna strimlor. Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad stekpanna, tillsätt kycklingen och fräs på medelstark värme ca 3 min tills köttet är väl brynt. Tillsätt bacon, vitlök och svamp och fräs 2 min, rör om då och då.
  3. Tillsätt vinet och låt det koka ihop till halv mängd. Tillsätt därefter grädde och salladslök och ge det ett ordentligt uppkok. Rör ut mjölet i vattnet och rörö ner blandningen tills såsen kokar och börjar tjockna. Sänk därefter värmen och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner såsen i pastan och rör om på svag värme tills allat är väl blandat. Strö över parmesanosten och servera genast tillsammans med en grönsallad och kanske lite varmt örtbröd.
  5. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.