- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Ett välprövat recept som alltid fått lovord av de bjudna
Instruktioner
- Koka pastan i en stor kastrull tills den är al dente klar.
- Putsa kycklingfiléerna fria från fett och skär dem i tunna strimlor. Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad stekpanna, tillsätt kycklingen och fräs på medelstark värme ca 3 min tills köttet är väl brynt. Tillsätt bacon, vitlök och svamp och fräs 2 min, rör om då och då.
- Tillsätt vinet och låt det koka ihop till halv mängd. Tillsätt därefter grädde och salladslök och ge det ett ordentligt uppkok. Rör ut mjölet i vattnet och rörö ner blandningen tills såsen kokar och börjar tjockna. Sänk därefter värmen och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner såsen i pastan och rör om på svag värme tills allat är väl blandat. Strö över parmesanosten och servera genast tillsammans med en grönsallad och kanske lite varmt örtbröd.
- Smaklig måltid
Publicerat den
18 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar