Läckert och snabbakat bröd med gott innehåll, där ostkrämen blir pricken över i:et. Perfekt smakkombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela fikonen i mindre bitar och hacka nötterna grovt. Blanda dem med de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt och sirap och arbeta ihop till en kladdig deg.
- Smörj en avlång brödform ca 2 liter och lägg i degen.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt brödet kallna under bakduk.
- Koka upp grädden i en kastrull och häll den över ädelosten. Rör till en slät kräm. Låt kallna och rör sedan ner créme fraiche.
- Skär brödet i skivor och fyll eventuellt en spritspåse med ädelostkrämen och spritsa den på brödet eller bred bara på krämen. Toppa med granatäppelkärnor.
Publicerat den
5 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar