Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonbröd med ädelostkräm

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Läckert och snabbakat bröd med gott innehåll, där ostkrämen blir pricken över i:et. Perfekt smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela fikonen i mindre bitar och hacka nötterna grovt. Blanda dem med de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurt och sirap och arbeta ihop till en kladdig deg.
  3. Smörj en avlång brödform ca 2 liter och lägg i degen. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt brödet kallna under bakduk.
  4. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över ädelosten. Rör till en slät kräm. Låt kallna och rör sedan ner créme fraiche.
  5. Skär brödet i skivor och fyll eventuellt en spritspåse med ädelostkrämen och spritsa den på brödet eller bred bara på krämen. Toppa med granatäppelkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.