Så enkelt att göra egen pytt i panna. Med ädelostkräm blir det extra lyxigt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Börja med att skära bort blasten och koka betorna i saltat vatten tills de blir mjuka igenom.
- Skala och tvätta jordärtskockan och rotsellerin. Skär i cm-stora bitar och lägg i en ugnsform tillsammans med 2 msk olivolja och smör.
- Skala och dela löken på mitten, dela de två halvorna i fyra delar. Lägg löken tillsammans med rotsellerin och jordärtskockan. Plocka och hacka rosmarin och timjan och blanda i med grönsakerna i ugnsformen. Salta och peppra.
- Rosta rotsakerna och löken i ugnen tills de blir mjuka, ca 40 minuter.
- Skiva purjolöken i 3 mm tjocka ringar och spola i kallt vatten. Ta ut jordärtskockan och sellerin ur ugnen och tillsätt purjolöken efter 35 minuter och rosta återstående tid.
- Värm mjölken till ädelostkrämen tills den sjuder.
Bryt ner ädelosten i små bitar och mixa slät med mjölken. Om den blir för hård, tillsätt mer mjölk.
- Häll av och skala betorna. Dela dem sedan på mitten och blanda runt med olivolja och peppar.
Ta ut ugnsformen och blanda ner betorna och persilja.
- Servera pytt i pannan med ädelostkrämen.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar