Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetssoppa med ädelostcreme

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den ryska varianten av rödbetssoppa serveras ofta med syrlig grädde. Här serverad med ädelostcreme. Hoppa inte över ädelostkrämen för den är så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ädelostcremen. Mosa osten med en gaffel. Rör ner creme fraiche och smaksätt med svartpeppar. Ställ kallt.
  2. Skala rödbetor och morot. Skär dem i bitar och koka i buljongen under lock ca 20 min.
  3. Skala potatis och lök och skär i bitar. Lägg ner dem i soppan och låt den koka ytterligare 10-15 min tills alla rotfrukter är mjuka. Späd ev med mer buljong. Smaksätt med citronsaft och salt.
  4. Servera soppan med ädelostcrème och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lennart_58 16 oktober 2009

    Perfekt med en värmande soppa nu i höstrusket. Får pröva den ryska varianten sen, 2 recept i ett, tack o sen poängen. Fem så klart, lägre vore att förringa den goda soppan.

  • sikaal 20 oktober 2009

    Mycket god! :-D Den skall lagas fler gånger.

  • johannnanilsson 24 februari 2015

    Supergod och enkel! Tyckte dock den var godare utan ädelostcreme, men den var enkel att ta bort :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.