Denna läskande soppa har en härlig, lätt syrlig brytning av god vinäger och citronsmaksatt crème fraiche. Den rubinröda rödbetssoppan blir extra vacker och god då den kokas på färska nyskördade rödbetor. Den mixas helt slät med hårdkokta äggulor, både för smaken och konsistensen, och garneras med hackad gurka, äggvita och kryddgrönt. Soppan serveras väl kyld på isbädd. Prova också att bjuda nykokt het färskpotatis till, beströdd med hackad färsk dill. Soppan kan stå färdig i svalen under natten. Garnera soppan omedelbart före serveringen.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Väldigt enkel o god. Passar utmärkt riktigt kall en het sommardag...
Tyckte det var god vardagsmat vid varma sommardagar.