Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filèmedaljonger med citronsås

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Fantastiskt gott och enkelt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort senor och fett på filén. Skiva den i ca. 2 cm tjocka skivor.
  2. Lägg dem med snittytan neråt och lägg på en plastfilm. Banka ut dem med en brödkavel till dem är ca. 5 mm tjocka.
  3. Häll upp skorpmjölet på en tallrik och riv ner citronskalet. Salta och peppra.
  4. Vispa två ägg med lite mjölk. Häll upp mjölet på en tallrik. Doppa filèerna i mjölet och skaka av. Doppa sedan filèerna i äggblandning och sedan i skorpmjölet. Doppa filèerna igen i äggblandning och sedan i skorpmjölet igen.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med en rejäl klick smör och lika mycket olivolja. Stek köttet ca. 2 minuter på varje sida.
  6. Ta upp köttet. Pressa i citronsaften i pannan med en klick smör. Salta och peppra.
  7. Servera med sallad, potatis eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.