- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Fantastiskt gott och enkelt recept.
Instruktioner
- Skär bort senor och fett på filén. Skiva den i ca. 2 cm tjocka skivor.
- Lägg dem med snittytan neråt och lägg på en plastfilm. Banka ut dem med en brödkavel till dem är ca. 5 mm tjocka.
- Häll upp skorpmjölet på en tallrik och riv ner citronskalet. Salta och peppra.
- Vispa två ägg med lite mjölk.
Häll upp mjölet på en tallrik.
Doppa filèerna i mjölet och skaka av. Doppa sedan filèerna i äggblandning och sedan i skorpmjölet. Doppa filèerna igen i äggblandning och sedan i skorpmjölet igen.
- Hetta upp en stor stekpanna med en rejäl klick smör och lika mycket olivolja. Stek köttet ca. 2 minuter på varje sida.
- Ta upp köttet. Pressa i citronsaften i pannan med en klick smör. Salta och peppra.
- Servera med sallad, potatis eller pasta.
Publicerat den
22 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar