Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölksbröd med örter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Det här brödet passar utmärkt att servera till en värmande soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ½ dl varmt vatten, cirka 45 grader, i en djup skål. Blanda ner jästen och låt dra 5 minuter. Blanda ner filmjölk, olja, basilika, oregano och salt i jästblandningen. Tillsätt 5 dl mjöl och blanda till en lös deg.
  2. Häll degen på ett mjölat bakbord. Knåda 6-8 minuter och tillsätt mer mjöl tills den är jämn och elastisk. Vänd degen i en skål smord med olja, täck över och låt degen jäsa på en varm plats cirka 40 minuter till dubbel storlek.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Tryck ihop degen och forma den till ett runt bröd som är cirka 16 cm. Lägg degen på bakplåtspappret, täck över och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda brödet 35-40 minuter tills brödet är gyllene och låter ihåligt då du knackar på det. Pensla brödet med smör och låt det svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.