Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filodegspajer med limesmak

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Filodeg och keso gör det här till en god och ganska smal dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut filodegen och dela varje ark i kvadrater som är 10x10 cm. Lägg ut aluminiumformarna på en plåt och pensla dem med smör. Lägg 3-4 lager filodeg lite omlott i formarna och pensla mellan varje filodegsblad.
  3. Blanda keso, ägg, mjöl, limeskal, sukat, råströsocker, citronlikör alternativt citronsaft och smulad rosépeppar i en bunke. Fördela fyllningen i formarna.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker och garnera med limeskal och några smulor av rosépeppar. Servera med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.