Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin vinsås till fina fisken.

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Enkel men god sås som passar till fina fiskar så som grillad eller stekt abborrfilé, sjötunga och piggvar.

Ingredienser

Instruktioner

Fräs smör och mjöl, späd med buljong och vin. Koka ihop under omrörning i några minuter. Vispa ihop äggulorna med grädde och blanda ner i såsen under kraftig omrörning. Smaksätt såsen med salt och citronsaft. Rör i den uppvispade grädden och smaka av med sherry och cayennepeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.